Dziekuje Ewciu za inspiracje.
Skladniki
500 -600 g ryby ( ja uzylam gladzicy )
okolo 3 litrow bulionu warzywnego
2 marchewki
pol selera
biala czesc pora
szafran
sol , pieprz
pol szklanki drobnego makaronu kolanka
2 ziemniaki
1 cebula
oliwa z oliwek
Dodatkowo
1 bagietka na grzanki
zolty ser
majonez
przyprawa do salatek
2 -3 glowek czosnku
W garnku na oliwie podsmazyc pokrojona cebule zalac bulionem ,Marchewke obrac i zetrzec na tarce , dodac do bulionu, reszte warzyw por i seler, oraz pokrojone w kostke ziemniaki.Gdy warzywa sa miekkie doprawiamy sola pieprzem , dodajemy makaron. Gdy makaron bedzie miekki dodajemy pokrojone filety i
szafran.Bagietke kroimy na kroimki i w piekarniku opiekamy z obu stron.Trzy glowki czosnku obieramy i przeciskamy przez praske mieszamy z majonezem i przyprawa smakowa oraz kilkoma sroplami soku z cytryny.Zolty ser scieramy na drobnych oczkach.
Grzanke smarujemy majonezem z czosnkiem ukladamy na zupie i posypujemy tartym serem.
Smacznego...:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz